Followers

Home » » Hot-Pandangan Lelaki Terhadap Wanita Berbaju Seksi

Hot-Pandangan Lelaki Terhadap Wanita Berbaju Seksi


Mata lelaki cenderung tak berkedip saat dihadapkan susuk wanita dalam balutan baju ketat, mini, atau terbuka. Mereka mudah tergoda dengan penampilan seksi wanita. Tapi, tunggu dulu. Tergoda bukan bererti mereka tertarik untuk berhubungan serius.
Gambar Hiasan Jer

Kajian terbaru di Amerika Syarikat menguatkan argumen bahawa ketika lelaki melihat seorang wanita dalam balutan busana seksi, fikirannya akan berkelana ke arah seks. Lelaki akan menjadikan wanita sebagai objek hasrat, tanpa peduli dengan tingkat kecerdasannya.

Dalam kajian tersebut, sejumlahlelaki dihadapkan serangkaian gambar close up wanita yang fokus ke arah wajah. Sementara kelompok lelaki lainnya dihadapkan serangkaian gambar wanita dengan citra sensual.

Saat dihadapkan gambar-gambar wanita berbalut busana seksi, terjadi penurunan tingkat aktiviti di bahagian otak yang bertanggung jawab terhadap cara pandang tentang seseorang. Fikiran lelaki membangun kesepakatan bahawa wanita seksi cenderung tidak cerdas, ambisius, dan ramah.

Kajian serupa yang dilakukan Kurt Gray mengungkap bahawa lelaki menangkap gambaran wanita sensual sebagai seseorang yang berpengalaman soal perasaan, tapi tidak soal logika.Kajian yang dipublikasikan dalam Jurnal Psikologi Sosial dan Kepribadian ini juga mengungkap bahawa lelaki memandang wanita dengan baju sopan seabagai susuk yang kompeten, bijaksana, dan penuh logika.

Hasil kajian tersebut mungkin benar untuk beberapa lelaki. Namun, Kurt dan beberapa orang yang terlibat dalam penelitian serupa berharap bahawa temuan itu hanya merepresentasikan beberapa kelompok lelaki. Ingat pepatah: Jangan menilai seseorang dari kulitnya.
 
Copyright © 2011. Infosahaja . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Design by Creating Website. Inspired from Metamorph RocketTheme