Followers

Home » , » 5 Tips Payudara Yang Cantik

5 Tips Payudara Yang Cantik

Memiliki payudara yang menarik dan cantik merupakan impian setiap wanita di dunia ini. Pelbagai cara dilakukan oleh wanita untuk mendapatkan bentuk payudara yang cantik. Kebiasaannya wanita mengunakan bentuk bra tertentu untuk mendapatkan bentuk payudara yang menarik.
Selain mengunakan bra, masih ada cara lain yang membolehkan bentuk payudara wanita kelihatan mantap. Jika anda ingin mengetahuinya, mari kita lihat 5 Rahsia Memiliki BentukPayudara Yang Cantik seperti berikut:
1. Kenakan bra yang sesuai dengan bentuk dan ukuran payudara
Anda perlu memilih bra dengan ukuran dan bentuk yang sesuai. Jangan pula anda memilih bra yang terlalu ketat kerana ianya akan memperlambatkan aliran darah ke payudara. Pastikan juga bahawa bra yang anda pakai tidak terlalu besar. Selain itu, anda juga perlu memeriksa cup dan tali bra. Jika tali bra sudah kendur, anda perlu menegangkannya kembali atau beli sahaja yang baru.

2. Kenakan sport bra
Ketika bersukan, anda perlu mengenakan sport bra agar payudara tetap kelihatan mantap dan pejal. Anda perlu mengenakan bra yang sesuai dipakai semasa bersukan.

3. Mengurut
Urutan dapat meningkatkan ukuran dan menegangkan payudara anda. Anda boleh menyapukan krim pelembap dan mengurutnya sebentar agar bentuk payudara tetap terjaga.

4. Underwire bra
Anda juga boleh mengenakan underwire bra untuk mengangkat dan menjadikan payudara kelihatan lebih menonjol. Besi berbentuk melengkung di bahagian bawah bra membantu mengangkat dan menjaga bentuk payudara. Namun, anda jangan memakai underwire bra apabila hendak tidur.

5. Latihan
Push up adalah salah satu senaman yang dapat meningkatkan ukuran dan menegangkan payudara. Latihan ini juga bermanfaat membentuk otot-otot dada.

Terima Kasih Kerana Berkunjung :)

Jika anda ingin mendapatkan gambar pelik, kelakar, ajaib dan juga isu-isu hangat masa kini terus ke email anda, daftarkan diri secara percuma.
Anda Hanya Perlu Follow Blog Kami


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011. Infosahaja . All Rights Reserved.
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Template Design by Creating Website. Inspired from Metamorph RocketTheme